EP 77: Alternative investeringer med Frank Hvid

Aktiemarkederne er på all time high, og det kan være relevant at overveje diversificering af porteføljen. Alternativer til aktier og obligationer kan være råvarer, ejendomme, vindmøller, solceller, skov, kunst og private equity.

Men hvad er alternative investeringer egentlig for noget og hvad kan du bruge det til? Det har jeg talt med Frank Hvid om – ham har du måske også mødt i episode 48.

Alternative investeringer kan give risikospredning og potentielt bedre afkast per risiko. Der er forskellige måder at få eksponering mod alternative investeringer, herunder ETF’er og investeringsforeninger. Det kan være udfordrende for private investorer at få adgang til visse alternative investeringer som fysiske ejendomme og private equity.

– Hvis man tager sådan noget som simpelthen noget som guld, så er egentlig lidt mærkelig aktiv, fortæller Frank Hvid. For det meste er et aktiv noget, hvor vi forventer at man investerer noget, og så får man sådan løbende afkast, render eller dividenter. Det gør man ikke af guld.

– Men hvis du putter guld ind i en portefølje med aktier og obligationer, så får du faktisk en meget bedre portefølje, end hvis du kun har aktier og obligationer. Det er fordi, at i de få øjeblikke, der findes i verdenshistorien, hvor aktierne og obligationerne får øretæver, det kan være i krisetider, så gør guld det rigtig godt.

Takeaways:

 • Overvej diversificering af porteføljen med alternative investeringer
 • Alternative investeringer kan give risikospredning og potentielt bedre afkast per risiko
 • Der er forskellige måder at få eksponering mod alternative investeringer, herunder ETF’er og investeringsforeninger
 • Det kan være udfordrende for private investorer at få adgang til visse alternative investeringer som fysiske ejendomme og private equity
 • Vær opmærksom på forskellen i afkast mellem forskellige private equity-investorer
 • Se også på eksponeringen gennem pensionsordninger og ejendomsbesiddelse Banker tilbyder alternative investeringsprodukter til high net worth kunder
 • Alternative investeringer som råvarer, ejendomme og infrastruktur kan være en god beskyttelse mod inflation
 • Succesfulde alternative investeringer inkluderer katastrofobligationer, guldmineraktier og private credit
 • Dårlige investeringer kan forekomme inden for råvarer og medicinudstyr
 • Anbefalede bøger om alternative investeringer og aktiv allokering

Lyt til episoden lige her:

Nyttige links:

Du kan skrive dig op til Frank Hvids nyhedsbrev på dette link: https://frankhvid.dk

Frank Hvid anbefalede disse to bøger:

 • Lyn Alden har skrevet bogen Broken Money – find den og hendes øvrige kommentarer via dette link: https://www.lynalden.com/
 • Desuden bogen The Allocator’s Edge af Phil Huber

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.