Invester ikke i noget du ikke forstår – juleeventyr 2023

Hulemand læser Hulemænd i habitter mens familien juler i baggrunden

Det er igen blevet jul og tid til det årlige juleeventyr. 2023 blev heldigvis bedre end 2022 for investorer. Det blev også et år, hvor interessen for obligationer er steget betragteligt. Løftet om et løbende afkast og muligheden for kursstigning kan virke tillokkende. 16 mia har private investeret i obligationer fortalte Finans Danmark på et tidspunkt.

Men også kunstig intelligens har været på manges læber. Først og fremmest som et værktøj for mange forskellige faggrupper. Men også som investeringsmulighed, som også fandt vej til mange investorers lommer. Det er måske her inspirationen til årets emne primært skal findes. Hør eventyret lige her:

Glædelig jul og godt nytår!


Dette års juleeventyr:

Der var engang en storslået kejser, som elskede prægtige klæder mere end noget andet. En dag ankom to snedige skræddere, der påstod, at de kunne væve et stof så fantastisk, at det kun kunne ses af de klogeste og mest kompetente mennesker.

Kejseren, der brændte efter at vise sin visdom og status, betalte dem en formue for at lave et nyt sæt klæder til ham. Skrædderne gik i gang med at lave “tøjet” ud af ingenting, og snart spredtes rygtet om det magiske stof.

Da kejseren prøvede tøjet på, kunne han ikke se det, men han nægtede at indrømme det, af frygt for at virke dum. Hans ministre og hoffolk roste også det usynlige tøj, da de ikke ønskede at virke uduelige.

Til sidst gik kejseren i optog gennem byen for at vise sine nye klæder. Folket hviskede og undrede sig, men ingen turde sige noget, indtil et lille barn udbrød: “Men han har jo ingenting på!” Snart gentog alle dette, og kejseren indså, at han var blevet narret, men paraden fortsatte, da han var for stolt til at indrømme sit bedrag. Og så lærte både kejser og folk, at sandheden ofte kommer fra de mest uventede steder.

Frit efter H.C. Andersens Kejserens nye klæder.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.