EP81: Privatøkonomi med Moneymum Pernille Oldgaard

Du kan finde svar på mange spørgsmål online, og jeg er selv blevet god til “learning by YouTube” eller lignende. Hvad enten det er en carport der skal bygges, økonomi der skal forbedres eller investeringer, der skal sættes i gang giver sociale medier rigelig adgang til input. På økonomisiden kan man blandt andet møde Moneymum på Instagram, og kvinden bag, Pernille Oldgaard, er gæst i denne episode.

Efter en årrække i den finansielle sektor valgte Pernille Oldgaard at blive finfluencer med fokus på privatøkonomi. På Instagram hedder hun Moneymum og flere end 70.000 følger med i hendes opslag derinde.

I januar udgav Pernille Oldgaard bogen Overblik, som er et opslagsværk om privatøkonomi. Skal du købe et hus, kan du bruge afsnittene om realkreditlån og budget, til at blive klogere og foretage valg.

Et godt sted at starte sin rejse mod en sund økonomi er at få struktur på sine indtægter og udgifter. Her er ingen generelle regler, for det handler om at finde en løsning, der passer dig. Nogle kan nøjes med en enkelt konto, mens andre skal have konti til de forskellige udgiftsposter. Men start med at få overblik over dit forbrug – gå gerne seks måneder tilbage og lær dit forbrug bedre at kende. Der kan nemt ligge nogle overraskelser og vente på dig!

48 timers reglen

En model Pernille Oldgaard selv bruger i hverdagen, er 48 timers reglen. Den handler om, at hun skal vente 48 timer før hun foretager ikke planlagte køb. Hvis hun så stadig har lyst til at købe, må hun gerne gøre det.

Hør det og meget andet i podcasten – find den på Spotify, Podimo, Apple eller lige her:

Nyttige links:

Find Moneymum på Instagram lige her: https://www.instagram.com/moneymum.dk/

Læs mere om Moneymum her: https://moneymum.dk/

Få hjælp til at tracke dit forbrug her: https://www.spiir.dk/

Find Pernille Oldgaards bog, Overblik, her: https://www.saxo.com/dk/overblik_bog_9788727017273

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.