EP 74: Caffe latte med Jon Sigurd Wegener & Lene Nording-Grooss

Alle kan komme i gang med at investere – det handler bare om at finde nogle småudgifter du veksler til opsparing. Måske kan du finde det ved at spare en caffe latte? Det er budskabet i en ny bog af Jon Sigurd Wegener og Lene Nording-Gross, og den blev deres billet til at være med i Investering på hjernen.

Hjerneforsker Jon Sigurd Wegener kan du måske huske fra episode 7, hvor vi talte om hvordan hjernen reagerer på investeringer. Nu har han skrevet en bog sammen med Lene Nording-Grooss, der blandt andet har en fortid i spidsen for kommunikationen i Nordnet.

Vi kommer vidt omkring i denne episode, hvor vi både taler om forsøg med psykopater og om at mænd og kvinder investerer forskelligt. Mænd er blandt andet mere risikovillige mens kvinder er bedre til at købe og beholde. Kønnene kan lære af hinanden, for øget risikovillighed og lavere omsætning vil formentlig bidrage til bedre afkast for begge parter.

Alle bør investere og med værktøjer som indeksfonde og månedsopsparing er det slet ikke så svært. Samtidig sikrer månedsopsparingen at pengene er væk fra kontoen – ude af øje ude af sind. Det gør det nemmere at fastholde en ny vane med at investere.

Hovedpunkter:

02:33 Hvordan bogen blev til
03:58 Kaffe Latte-reglen
05:09 Vink farvel til pengene
08:05 Følelser og investering
11:38 Følelser og rationelle beslutninger
13:33 Følelser og investeringsbeslutninger
15:25 Tabsaversion og investering
18:16 Investering for alle
20:38 Skal alle være aktiemillionærer
26:39 Investering for hobbyinvestorer
30:21 Aktier som primær investering
32:37 Forskelle mellem mænd og kvinder i investering

Hør den lige her:

Nyttige links:

Du finder den nye bog lige her: https://www.bog-ide.dk/produkt/4512561/lene-nording-grooss-caffe-latte-reglen-haeftet/3121241

Lene Nording-Gross anbefaler Kaja Nordengens bog Hjernen er stjernen og Lars Tvedes Bobler, bullshit og børsfest.

Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.