EP 72: Kom i gang med at investere i 2024 med Daniel Hansen

Denne episode er til alle jer, der endnu ikke er kommet i gang med at investere. Alle har brug for at investere og der er masser af muligheder – også hvis man kun vil investere lidt ad gangen. Dagens gæst er Daniel Hansen, der driver Daniels Pengetips.

Daniel Hansen mener at din/jeres investeringsrejse bør starte med at sikre et overblik over din/jeres økonomi, oprette en nødreserve, afbetale dyr gæld og have et klart mål for investeringen. Faktisk slår Daniel Hansen på tromme for at man starter med disse tre punkte INDEN man overhovedet investerer:

 1. Få overblik over økonomien
 2. Spar nødreserver sammen
 3. Afbetal dyr gæld

Vi kommer langt omkring, når vi tale om nødreserver og investering, porteføljesammensætning og diversificering, tidshorisont og indtjeningskraft, spredning og omkostninger, enkelaktier og omkostninger, aktiesparekonto og depotvalg, risikovillighed og risikotest, investering for begyndere, bedste og dårligste investeringer, livskvalitet og værdien af penge, samt vigtigheden af at komme i gang med at investere.

Er du i et parforhold, er det måske værd at overveje at indføre “økonomidates”. Rigtig mange danskere bruger ikke tid på at styre deres økonomi og i parforhold er det også næsten tabu at tale økonomi. Man får som bekendt det man fokuserer på, så fokuser på at få en god økonomi!

Daniel Hansen har netop lanceret et nyt kursus, Investering for begyndere, der hjælper folk med at komme i gang med at investere. Det fokuserer på at købe den første aktie, lægge en god investeringsstrategi og vælge den rigtige skatteoptimering.

– Det er vigtigt at have realistiske mål og ikke kun fokusere på at spare og investere penge, siger Daniel Hansen. Livskvalitet og oplevelser er også vigtige faktorer at tage hensyn til.

Det vigtigste råd er at komme i gang med at investere, selvom man måske kun har en lille sum penge. Det er bedre at starte tidligt og bygge gradvist op end at vente og gå glip af mulighederne for afkast.

Hør den hvor du plejer eller lige her:

 • 00:00 Velkommen og introduktion
 • 03:58 Interessen for investering
 • 08:08 Hvordan kommer man i gang med at investere?
 • 14:03 Vigtigheden af at have et mål
 • 23:00 Investering med en lille sum
 • 26:18 Månedlig investering som vane
 • 27:41 Nødreserver og investering
 • 30:30 Tidshorisont og indtjeningskraft
 • 35:18 Aktiesparekonto og depotvalg
 • 39:10 Risikovillighed og risikotest
 • 43:55 Investering for begyndere
 • 45:18 Afsluttende spørgsmål

Nyttige links:

Daniel Hansen anbefaler et par bøger:

 • Bill Perkins: Die With Zero
 • Emilie Ekelund Mørck: Frihed, FIRE & familieliv

Vil du læse mere om Daniel Hansens nye kursus, finder du det her: ⁠https://danielspengetips.dk/⁠

Dette afsnit er redigeret af Marius Vanting Balle.

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.