Knap så meget Millionærklubben

Fire hulemænd i gang med at optage en podcast - er det mon Millionærklubben?

Millionærklubben er fortsat en af de mest lyttede investeringspodcast herhjemme. Mange tuner ind hver dag for at høre om de finansielle markeder. Samtidig har det faste panel gang i hver deres portefølje. Men hvordan er det egentlig gået?

Millionærklubben har gjort meget godt for at gøre danskere interesseret i investering, men måske har de også gjort meget skidt. Den passive tilgang, der beviseligt oftest klarer sig bedre end den aktive investering, har ikke megen mikrofontid i programmet.

Derimod har de fokus på investeringsideer og smalle fokuserede porteføljer. Over de seneste tre år, har afkastene svunget en del og i 2023 var ranglisten ifølge Frinans:

  1. Mads Christiansen +120,00 pct.
  2. Lau Svenssen +38,00 pct.
  3. Michael Friis Jørgensen +17,00 pct.
  4. Lars Persson +13,40 pct.

120 % i afkast et enkelt år lyder jo ganske besnærende, men måske er det slet ikke så godt. Kigger man på afkastene siden 2021, er det kun Lau Svenssen, der har formået at slå en passiv investering i et globalt indeks. Sådan var det gået, hvis du havde investeret 100 kr i 2021:

Datakilde: Frinans.dk

Havde du valgt at placere en fjerdedel hos hver af deltagerne, havde du også haft et dårligere afkast end indekset. Endnu et praktisk eksempel, der påviser at den passive portefølje er det bedste valg. Så overvej nøje, inden du begynder at kopiere disse porteføljer.

Det viser også hvor meget afkast, der skal til, når man taber store dele af sin portefølje. Det er simpel matematik at et fald på 50 % kræver 100 % i afkast, for at komme tilbage til udgangspunktet.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.