Danske Invest skifter forvaltere

Indeksfondene i Danske Invest vil fremover blive forvaltet af Blackrock, og med denne ændring er det under halvdelen af Danske Invests formue, Danske Bank forvalter.

“Gør det du er bedst til – det gør vi.”

Sådan var Danske Banks slogan før Finanskrisen, men som følge af en række uheldige dispositioner blev sloganet ændret i 2009 – men måske lever de stadig efter det?

I hvert fald har Danske Invest besluttet, ikke længere selv at forvalte deres 17 indexfonde. De har derfor indgået en aftale med Blackrock om forvaltningen. Aftalen vil være gældende fra 17. maj 2024.

Samtidig er også indgået aftale med Goldman Sachs Asset Management om forvaltning af en række aktive fonde. Ifølge Børsen mister Danske Bank hermed forvaltningen af godt 55 mia. kroner. Der er ingen ændringer i omkostninger eller benchmark, ligesom fondene stadig administreres af Danske Invest.

– Vores investorer vil fortsat have adgang til præcis det samme brede produktudbud som hidtil. Med de nye forvaltere får investorerne blot adgang til endnu stærkere produkter, uden at vi hæver priserne, fortæller Robert Mikkelstrup, der er administrerende direktør for Danske Invest Management A/S.

Hvis ellers det ikke går ud over omkostningerne, giver det god mening at danne makkerskab med en af verdens største indeksforvaltere omkring indeksfonde. Blackrock har helt sikkert modeller og værktøjer, der kan gøre produktet endnu bedre.

Du kan sikkert finde lignende indeksfonde fra Blackrock, men med Danske Invests indeks-muligheder, kan du investere i en fond optimeret til danske skatteforhold. Du slipper også for udenlandsk depotgebyr.

Du kan læse mere om ændringen hos Danske Invest eller i prospektet – gå til side 223.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.