Falder unges interesse for investering?

Efter stigende interesse for investering blandt unge, kan det være spændende at følge udviklingen efter år 2022, hvor investering var meget vanskeligt. Det kan man nu se lidt om i Finans Danmarks nyeste rapport om unges økonomi.

Finans Danmark har netop udsendt en rapport, der ser på, hvordan det går med de unges økonomi efter inflation og rentestigninger. Det er ikke positive nyheder, da stigende inflation og omkostninger har presset flere unge.

Investeringslysten flader ud

Dårligere økonomi har naturligvis også en påvirkning på investeringslysten, og tallene for 2022 viser en stagnering i investeringslysten blandt de unge. For de helt unge på 18-21 årer andelen af investorer endda faldet.

Kild: Finans Danmarks rapport: Unge – gæld, forbrug og opsparing

Hvorvidt det skyldes dårligere økonomi eller at markederne i 2022 var svære, siger rapporten ikke noget om.

Du kan læse mere om unges økonomi i rapporten, som du kan finde via dette link.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.