EP38: FIRE med Sune Bjørn Andersen

Vi danskere har aldrig haft flere penge stående på kontoen end vi har i disse år. Finanskrisen har måske skubbet til os på en måde, så vi kollektivt tænker mere fornuftigt omkring økonomien. Det taler jeg med Sune Bjørn Andersen om.

Tankerne omkring privatøkonomi lader til at have ændret sig lidt. Tidligere talte man om seks livsfaser, hvor de fleste startede en gældssætning omkring 25 år, som så varede ved til omkring 45-50, hvorefter de fleste begynder at være netto-opsparere.

Standardopfattelse af de økonomiske livsfaser

Især for en gruppe lader det til at have ændret sig. De kalder det FIRE – Financial Independent Retire Early – og det er emnet for denne episode. Dagens gæst er Sune Bjørn Andersen. Sune formidler om FIRE på Frinans og arbejder til daglig hos Nord Investments.

De udskyder forbrug for tidligere at være økonomisk uafhængige. Hør det her:

Nyttige links

Sune Bjørn Andersen anbefaler Morgan Housels bog The Psychology of Money – https://www.saxo.com/dk/the-psychology-of-money_morgan-housel_paperback_9780857197689

Vi taler blandt andet om livsstilsinflation – det var emnet for mit juleeventyr, som du kan finde her: https://hulemandens.dk/livsstilsinflation-juleeventyr-2022/

Du kan blive klogere på FIRE her:

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.