EP22: ESG investeringer med Jakob Lage Hansen

ESG virker til at være på alles læber i øjeblikket. FNs verdensmål har formentlig været med til at sætte dette fokus og mange virksomheder har også travlt med at behandle miljøet og ansatte godt. Men er det godt at investere i?

Min lokale bedemand har et banner hængende med teksten:

Vi planter et træ for hver kiste vi bringer

Så selv på den sidste rejse, er der fokus på klimaet og bæredygtighed. Fra august 2022 kræver lovgivningen også at investeringsrådgivere spørger investorer om deres investeringsønsker i forhold til ESG. Men er interessen mon egentlig drevet af efterspørgsel eller reelt drevet af udbyderne?

Det og meget andet omkring ESG tog jeg en snak med founder og direktør i DoLand, Jacob Lage Hansen om. Hør hvad vi talte om – måske kan du lære nyt om ESG?

Du kan høre podcasten her:

I podcasten omtaler Jakob Lage Hansen to undersøgelser:

Første omtalte studie i pixie bog version: https://download.dws.com/download?elib-assetguid=2c2023f453ef4284be4430003b0fbeee

Første studie som artikel: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2699610

Andet studie: https://www.stern.nyu.edu/sites/default/files/assets/documents/NYU-RAM_ESG-Paper_2021%20Rev_0.pdf

Desuden anbefaler Jakob bogen Technological Revolutions and Financial Capital – The Dynamics of Bubbles and Golden Ages af Carlota Perez – find den her: https://www.saxo.com/dk/technological-revolutions-and-financial-capital_carlota-perez_paperback_9781843763314

I denne podcast taler Huxi Bach med Jon Wegener (gæst i Investering på hjerne episode 7): https://www.dr.dk/lyd/special-radio/ubegribeligt/ubegribeligt-2

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.