EP 67: Investering i hjernen med Joe Devlin

Investering handler normalt om investering og/eller hvad, der sker i hovedet, når vi investerer. Denne gang er det lidt anderledes, for jeg vil i stedet tale om investering i hjernen med min gæst Joe Devlin der er professor i kognitiv neurovidenskab.

Der er stadig vi ikke ved om den menneskelige hjerne. Og der er også meget, vi troede vi vidste, som det nu viser sig vi slet ikke vidste. Men den gamle viden får ofte lov til at leve videre, og bruges stadig af smarte konsulenter, til at sælge deres dagsorden. Det vil Joe Devlin gerne hjælpe med at stoppe, og er på en oplysningstur om hjerne-myter – her er tre han gerne vil have stoppet:

  1. Venstre- og højre-siddede hjerner
  2. Mande- og kvindehjerner
  3. Personlighedstest – især MBTI

Vores hjerner er fantastiske og er gennem tiden blevet misforstået. Helt fra en tro på, at hjernen faktisk bare var en slags køler for blodet, til sammenligninger med kunstig intelligens. Vi bliver hele tiden klogere, og moderne teknik hjælper dig på vej.

Jeg sparer op og investerer, for at have penge til når jeg bliver gammel. Men mon jeg kan gøre noget for at investere i min hjerne, så jeg også har en hjerne, når jeg skal bruge disse penge? Der har Joe Devlin disse tre anbefalinger:

  • Motion er afgørende for hjernens sundhed, da det øger blodgennemstrømningen og ilttilførslen til hjernen.
  • At være socialt aktiv og engagere sig med andre har en positiv indvirkning på hjernens sundhed.
  • Mental stimulation, såsom at lære nye færdigheder eller deltage i udfordrende aktiviteter, er gavnligt for hjernen.

I podcasten taler vi blandt andet om en undersøgelse Joe Devlin har lavet omkring det sociale. Tre grupper så musicalen Dream Girls. 1/3 så den i teateret, 1/3 så den på dvd i en lille gruppe og den sidste 1/3 så den på dvd alene. Undervejs målte man deltagernes hjerterytme og det er en noget anderledes oplevelse hjertet har:

Derfor er det vigtigt at opleve noget sammen med andre!

Hør hele episoden lige her:

Nyttige links:

Joe Devlin anbefaler Seven and a Half Lessons about the Brain af Lisa Feldman Barrett

Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.