EP 68: Et kig ind i 2024 med Jens Schjerning

Januar er en måned, hvor mange kommer med forecast på udviklingen i det nye år. Det kan investorer godt lide – måske fordi det giver en fornemmelse af tryghed om fremtiden. I skal ikke snydes og jeg har inviteret Jens Schjerning fra Agrocura tilbage til mikrofonen.

Mange investorer er vilde med forecast på den økonomiske udvikling, og derfor har jeg inviteret Investering på hjernens “husøkonom” tilbage til sin 5 optræden på kanalen. Vi følger op på forventningerne fra juni 2023, hvor Jens Schjerning forventede yderligere fald i inflationen og snarligt fald i renten. Faldet i renten lod vente på sig, men i løbet af november begyndte de lange renter i USA, Tyskland og Danmark at falde.

Siden juni er inflationen også kommet ned i servicesektoren, men til gengæld er det også lavere og lavere priser, de aktuelle priser sammenlignes med, da inflationen jo begyndte at falde for et års tid siden (inflation måles i forhold til priserne for et år tilbage). Selv om matematikken gør det sværere for inflationen at falde, vil Jens Schjerning dog ikke udelukke muligheden for at vi får negativ inflation igen.

Hør mere om dette og hvad Jens Schjerning forventer sig af de finansielle markeder i 2024 i podcasten lige her:

Nyttige links:

Jens Schjerning omtaler en service med estimater på amerikanske BNP – det kan du finde her: https://fred.stlouisfed.org/series/GDPNOW

Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.