EP 69: Er ESG bæredygtigt med Jakob Lage Hansen

ESG er på alles læber – blandt andet fordi myndighederne har lovgivet om at der skal fokus på det. Men ved alle egentlig hvad det er – eller har investorer en helt anden forestilling af værdien af at investere ESG-venligt? Det er denne uges emne, hvor Jakob Lage Hansen fra DoLand er inviteret tilbage.

Er ESG lig bæredygtigt? Er bæredygtigt lig grønt? Og er grønt så lig ESG? Det er nogle af de emner vi taler om i denne episode af Investering på hjernen. Men vi taler også om det er muligt at ligge højt på ESG med et ikke bæredygtigt produkt eller ligge lavt med et såkaldt grønt produkt.

Vi taler også kort om det nytter noget. Hvis jeg investerer i aktier og køber aktier, så hjælper det jo ikke direkte selskabet, for det er – for det meste – en anden aktionær, der sælger sine aktier til mig.

Jeg blev klogere af vores snak – måske du også kan lære lidt? Hør den lige her:

Du kan genhøre seneste episode med Jakob Lage Hansen, hvor vi også talte om ESG: https://hulemandens.dk/ep22-esg-investeringer-med-jakob-lage-hansen/

Nyttige links:

Læs Jakob Lage Hansens indlæg om bæredygtige investeringer på Impact Insider: https://impactinsider.dk/?s=jakob%20lage

Se mere om bæredygtige investeringer hos Doland: https://thisisdoland.com/da/investering-for-begyndere

Matter er en dansk ESG-rating udbyder: https://www.thisismatter.com/

Artikel hos Finans om at bæredygtige investeringe rikke gav godt afkast i 2023: https://finans.dk/finans/ECE16732691/groenne-pensionsprodukter-faar-baghjul-her-faar-du-mest-for-pengene/

Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.