EP 47: Er der konkurrence på realkreditområdet med Morten Bruun Pedersen

Realkreditten tjener årligt ca 30 mia kroner på lån i fast ejendom. Det er mange penge og derfor følger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med i markedet, og d er netop kommet med en rapport, hvor de vurderer konkurrencen i realkreditsektoren. Det halter og det er emnet for denne uges podcast.

Jeg har inviteret Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet Tænk med i podcasten til en dialog om realkreditlån. Morten har en baggrund som økonom og har lang erfaring med finansielle problemstillinger.

Med udgangspunkt i rapporten fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (find den her) kommer vi rundt omkring:

  • Konkurrencen i realkreditten
  • Distributionen af realkredit – har parterne lyst til eller overhovedet mulighed for at fremme konkurrencen?
  • Gider kunderne finansielle produkter – er det så vanskeligt, at de ikke gider undersøge markedet?
  • Nykredits kundekroner – øger det konkurrencen? Eller er det bare tom snak?
  • Burde andre aktører promovere realkreditlån – ejendomsmæglere kunne måske tvinges til at skaffe flere tilbud (uden at få indtjening)

Hør den lige her:

Nyttige links:

Morten Bruun Pedersen anbefalede to bøger af Michael Møller og Niels Christian Nielsen:

Han anbefalede også Når hulemænd investerer af podcastens vært – find den her: https://hulemandens.dk/vare/naar-hulemaend-investerer/

I denne episode taler vi om realkreditlån og konverteringer – https://hulemandens.dk/ep08-konvertering-af-realkreditlaan/

Her kan du finde gode tips til omlægningsmuligheder – https://hulemandens.dk/jens-balles-guide-til-realkredit-og-konvertering/

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.