EP 46: Fokus på den balancerede portefølje med Frank Øland, Danske Bank

Diversificering skulle jo netop give tryghed i en portefølje, men i 2022 gav både aktier og obligationer negative afkast. Er den balancerede portefølje overhovedet interessant i øjeblikket?

Dagens gæst er Frank Øland, der er global chefstrateg i Danske Bank, og som tidligere på året skrev en klumme om netop dette emne.

Verden har været ramt af lave renter i en lang periode samtidig med – eller måske på grund af lave renter? – stærkt stigende aktier. Alligevel mener Frank Øland, at obligationer er en interessant aktivklasse i en portefølje.

Men er det ikke bare noget vi danskere mener? Vi er jo glade for obligationer og har også nogen af verdens bedste obligationer til finansiering af fast ejendom, og

Er det ikke bare noget vi danskere mener? Vi er jo glade for obligationer og har også nogen af verdens bedste obligationer til finansiering af fast ejendom.

Asset allokering er jo ikke en eksakt videnskab. For eksempel er der stor forskel på sammensætningen af porteføljer blandt danske og svenske investorer.

Hør den lige her:

Nyttige links:

Frank Øland anbefaler Jeremy Siegels Stocks for the Long Run – find den her: https://www.saxo.com/dk/stocks-for-the-long-run-sixth-edition_bog_9781264269808

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.