Sparinvest tvinger investorer til bæredygtighed

God eller ond investering?

Skal vi alle investere bæredygtigt? Eller skal vi stadig have lov til at vælge? Sparinvest går ned af bæredygtighedsvejen med alle deres investeringsfonde, og det rammer også indeksfondene, der må skifte indeks.

Jeg følger ikke mine investeringer så tæt, så jeg opdagede først i går, at min Sparindeks Globale Aktier har skiftet benchmark. Det behøver ikke betyde så meget, men da der er tale om en passiv fond definerer benchmarket i høj grad hvordan der investeres.

Ændringen var sket 1. december 2023, men det var først et opslag på Facebook i en investeringsgruppe, der gjorde mig opmærksom på det. Skiftet er vedtaget af bestyrelsen, for de kan nemlig vedtage den slags i denne fond – også selvom det indebærer ændring af vedtægterne. Den slags kræver i de fleste danske fonde en generalforsamling, men det er ikke nødvendigt i Sparindex.

Jeg investerer gerne bæredygtigt – faktisk er mange af mine investeringer i Sparinvests bæredygtige globale aktiefond, men jeg har bevidst valgt en anden udvælgelse for en del af mine investeringer.

Af den grund er jeg ude, som du kan høre i videoen. Det betyder ikke at du også skal sælge – det afhænger fuldstændig af dine ønsker og mål med investeringerne!

Det er dog ikke så nemt at finde en lignende indeksfond, der ikke screener og laver for mange fravalg. Det er jo moderne og der er masser af politisk pres, for at investeringer skal være gode.

I øvrigt er ændringen åbenbart ikke kun kommet bag på mig – faktisk har Sparindex ikke fået opdateret deres dokumenter på sparindex.dk endnu (14. december 2023):

Uddrag af senest offentliggjorte prospekt

Du kan læse mere hos Sparinvest:

Og her kan du læse lidt om de to indeks:

Nærværende skal ikke ses som en anbefaling om at lægge om fra Sparindex eller til at investere på en bestemt måde. Det er blot inspiration til interesserede investorer.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.