EP29: Kvinder og økonomi med Mille Skjold Madsen

Dagens gæst har i mange år forsøgt at formidle viden om økonomi og investering på en sjov og tilgængelig måde. Hun har ofte taget udgangspunkt i sin egen situation – og er ikke bange for at sætte sig selv i et selvironisk skær. Men hun er på en mission: Flere kvinder skal interessere sig for økonomi!

Mille Skjold Madsen hedder hun. Hun er opvokset på Amager og har tidligt valgt at tage hånd om sin egen økonomi, men mener stadig der er lang vej til økonomisk ligestilling. For eksempel:

  • Mænd ejer 70 % af den investerede formue
  • Kvindelige iværksættere, der får investorer, udgør kun 1,5 %

Et af redskaberne til at få kvinder til at tænke økonomisk, er viden. Derfor har Mille Skjold Madsen startet et magasin om økonomi med kvinder som målgruppe. Og det er ikke et elektronisk magasin. Nej det er et printet tidsskrift som hun sender til sine abonnenter.

I 2022 er hun gået all-in på det projekt, sagt sit job op og er fuldtids iværksætter. Hun piller allerede ved den ene af statistikkerne ovenfor, for hun har også landet en investor til sit foretagende.

Det blev til en snak om økonomi, investering og iværksætteri, hvor Mille blandt andet fik sagt:

Hvis man ikke sender pengene et sted hen, så finder de selv et sted at gå hen

Mille Skjold Madsen, Økonomista

Hun er i tvivl om kilden, så jeg har valgt at kreditere hende selv her. Hør hele vores samtale her:

Milles råd til investorer, fremfor at anbefale en bog:

Du kan læse mere om Økonomista her: https://okonomista.dk/

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.