Det køber private investorer i øjeblikket

De tre toptrends blandt private investorer i 2023

I takt med et skiftende finansielt landskab er det afgørende for private investorer at forstå de nuværende investeringstendenser. I dette indlæg dykker vi ned i de tre mest markante trends blandt private investorer hos Danske Bank i det første kvartal af 2023.

Danske Bank er Danmarks største bank, og måske kan vi lære lidt om tendenserne blandt private investorer, ved at kigge på hvordan Danske Banks kunder investerer i øjeblikket. Det er naturligvis med den risiko, at kunderne ikke agerer selvstændigt, men lader sig påvirke af bankens rådgivning.

Her er de tre vigtigste tendenser ifølge Danske Banks seniorstrateg Natalia Setlak:

1. Forøget interesse for obligationer

Selv i en verden, der har været domineret af lavrentemiljøer, er obligationer igen blevet populære, takket være de seneste års stigende renter.

– Selv de mindst risikofyldte obligationer, som fx danske stats- og realkreditobligationer, giver nu en rigtig fornuftig løbende rente, som man knapt turde drømme om gennem årene med meget lave og negative renter,” udtaler Danske Banks seniorstrateg Natalia Setlak.

– Dette har gjort obligationer til en attraktiv komponent for risikospredning i investeringsporteføljer. Især danske obligationsfonde såsom Danske Invest Korte Obligationer og Danske Invest Dannebrog Mellemlange Obligationer nyder godt af denne øgede interesse.

2. Hedgefonde vinder frem

2022 var et udfordrende år for mange investeringsklasser, men hedgefonde har gjort et stærkt comeback i 2023. Danske Invests rentehedgefonde har alle leveret imponerende afkast på over 20 pct.

– Hedgefonde tilbyder en vigtig aktivklasse, der kan hjælpe med at sprede risiko og skabe en stabil portefølje med fornuftige afkast, siger Natalia Setlak.

Dette har vakt øget interesse blandt private investorer, som nu ser hedgefonde som en vigtig del af deres investeringsstrategi.

3. Tidløse globale indeksfonde

Globale indeksfonde fortsætter med at være en favorit blandt private investorer. Danske Invest Global Index var den fond, der både så flest handler og modtog flest investeringer i det første kvartal af 2023.

– En global indeksfond er en tidløs klassiker, der sikrer stor risikospredning på en enkel måde og med lave omkostninger, siger Natalia Setlak. Disse fonde tiltrækker mange investorer, grundet deres evne til at matche det generelle markedsafkast.

Du kan se en liste over de mest købte fond i Danske Bank lige her.

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.