EP 64: Investering i obligationer med Peter Mosbæk

De senere års rentestigning har igen gjort obligationer til en interessant aktivklasse. Det kan bla ses i at danske investorer har købt obligationer for 16,4 mia de første 9 mdr i år. Gør-det-selv investorerne har også ramt obligationsmarkedet, men er det så lige til at være obligationsinvestor?

I mine år som investeringsrådgiver oplevede jeg en stor dansk forkærlighed for obligationer. Den forsvandt lidt – måske fordi renten også forsvandt, men årene med negative renter og fantastiske aktieafkast kølnede interessen for obligationer. Men den er måske på vej tilbage, og derfor laver jeg her et lille crash-kursus i obligationsinvestering med min gæst Peter Mosbæk, som du måske husker fra episode 44, hvor vi talte om ATPs investeringsstrategi?

Peter Mosbæk har professionelt handlet obligationer i mange år og har derfor stor indsigt i emnet. Vi taler om nogle af de gængse nøgletal som:

Men vi taler også om, hvor svære nøgletallene er at få fat på og at de ofte kun er et øjebliksbillede.

Prissætingen er også anderledes for obligationer, der i høj grad er et telefonmarked. Det gælder også hvis du er kunde hos Nordnet – som jo ellers roses af mange privatinvestorer – hvor man skal ringe til mæglere for at handle obligationer. Man kan heller ikke lave månedsopsparing i obligationer – med mindre man kan finde en fond, der investerer i obligationer.

I denne podcast kigger vi kun på investering i danske obligationer, for der er en række risici og fordyrende faktorer ved udenlandske, der let kan gøre dem uinteressante.

Nogle danske obligationer kan være lette at omsætte i en periode for derefter at blive betragtet som helt uinteressante – det har naturligvis betydning for prisen og dermed dit afkast. Konverterbare realkreditobligationer kan også ændre sig over tid i takt med at renten ændrer sig.

Alt det og meget andet taler vi om – hør det lige her:

Nyttige links:

Peter Mosbæk anbefaler: Michael Christensen: Obligationsinvestering – teori og praktisk anvendelse find den her: https://djoefforlag.dk/products/obligationsinvestering-1

Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.