EP 65: Uafhængige analyser med Andreas Steno

Han har været på CNN og Fox og nu også i podcasten Investering på hjernen. Han siger hvad han mener og det har kostet ham jobbet – men han gør det stadig. Ugens gæst er analytiker Andreas Steno.

Man kan vel godt kalde ugens gæst en rising star på den finansielle scene. Det seneste års tid har han haft foden under eget bord i sit analysefirma, der hastigt vokser. Kunderne kommer især fra verdens finanscentre, hvor hedgefunde labrer analyser fra Andreas Steno og kolleger i sig (eller måske bruger de analyserne til kontrær-investeringer – det emne kommer vi også omkring i vores snak).

Steno Research, som firmaet hedder, er et uafhængigt analysefirma. Her er ingen andre intereser eller egenpositioner, der skal plejes gennem de analyser der fremlægges. Man siger hvad man mener og hvad man ser – men der kan jo også godt komme andre bindinger end økonomiske i spil. Det taler vi også om.

– Jeg ser nogle pendanter til situationen i 2007, fortæller Andreas Steno.

Der kan være nogle ubekendte risici, der gemmer sig i balancerne hos for eksempel pensionskasser.

– I 2007 var problemet balancerne i pengeinstitutterne. Så det er ikke en bankkrise, der kan være på vej, fortsætter Andreas Steno.

Den korte sammenfatning af forventningerne er:

Renten skal ned ⬇️, i hvert fald i Europa. Det er ikke lige så tydeligt i USA, så måske kan vi se en fald i Europa og uforandrede renter i USA.

Aktier – også vækstaktier – vil fortsætte op ⬆️ mindst til marts.

Resten må du tune ind og lytte til i podcasten. Find den på de fleste platforme, eller hør med lige her:

Nyttige links:

Steno Research: https://stenoresearch.com/

Andreas Steno anbefaler ingen bøger, for han har aldrig læst en bog. Til gengæld foreslår han at du lærer om investeringer her: https://www.youtube.com/c/blockworksgroup

Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.