En Matador livslektion

Hulefamilien spiller matador - en livslektion

Påsketid er hyggetid og måske også tid til et spil Matador? Du kan faktisk få værdifuld læring af Matador – læs med her.

Matador er blevet brugt i flere adfærdsstudier (det kan du blandt andet læse om her eller her), men du kan også lære noget om økonomi ved at spille Matador. Spillet handler primært om fast ejendom, hvor du skal købe grunde og derefter bygge huse og ultimativt hoteller. Derefter tjener du penge, når de andre spillere lander på dine grunde.

Forestil dig at du vælger at bruge en anderledes strategi i spillet. Du kan jo prøve det af for at se effekten. I stedet for at købe grunde, aktier og huse, skal du bare cruise rundt på brættet og indkassere dine penge, hver gang du passerer start.

Du slipper selvfølgelig for bekymringer om at købe eller bygge og du din indkomstskat og formueskat vil også være begrænset, hvis du lander på de felter. Men du vil uundgåeligt løbe tør for penge.

Løncheck til løncheck

De fleste kan se at strategien ikke virker i Matador. Men alligevel vælger mange at følge den samme strategi i livet. De lever fra løncheck til løncheck, uden at få sat penge til side eller investere i fast ejendom eller andre investeringer, der kan give et afkast.

Det gælder også vellønnede!

Strategien bør ikke være, at du sparer det op, der er tilbage når måneden er gået. I stedet skal du bruge det, der er tilbage når du har sparet op og investeret.

Så er du på vej til at lade dine penge arbejde for dig, fremfor at du skal arbejde for dine penge§

Start en månedsopsparing i dag!

Det er heldigvis aldrig for sent at komme i gang. Og du kan også starte med små beløb. Løsningen er månedsopsparing der automatisk investerer et beløb for dig hver måned.

Du kan finde en oversigt over de robotrådgivere, der tilbyder månedsopsparing her. Flere banker er også på vej med løsninger!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.