EP17: Risikoprofil og finansiel personlighed med Greg Davies

Jeg har omtalt Greg Davies i flere podcasts om risikoprofil – nu er han med på Investering på hjernen. Greg Davies er Head of Behavioural Science hos Oxford Risk, hvor han hjælper investorer og investorers rådgivere med at finde frem til deres risikoprofil.

Vi kommer langt omkring i vores snak om risiko. Vi taler blandt om risikotolerance og finansiel personlighed. Du – og din rådgiver – skal kende din langsigtede risikotolerance, for at kunne opbygge den rigtige portefølje for dig! Men din finansielle personlighed skal også afdækkes, så du ved hvordan du vil reagere, når markederne bevæger sig.

Tænkepauser gør dine beslutninger bedre

Greg Davies er en varm fortaler for tænkepauser, der forhindrer dig i at agere i nuet. Sådanne tænkepauser vil gøre dine beslutninger mindre følelsesmæssigt påvirket og kvaliteten af dine beslutninger vil være højere, hævder han.

Derfor har han selv en regel om, kun at træffe beslutninger om lørdagen. Der er markederne lukkede og han er derfor mindre følelsesmæssigt påvirket.

Måske skal du også have nogle tænkepauser?

Hør det hele lige hvor du normalt hører podcast. Eller lige her:

Du kan høre podcasten her:

Du kan følge Greg Davies og Oxford Risk på LinkedIn her: https://www.linkedin.com/company/oxford-risk/

Greg Davies anbefaler bogen Scarcity af Sendhil Mullainathan & Eldar Sharif – find den her: https://www.saxo.com/dk/scarcity_sendhil-mullainathan_paperback_9780141049199

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.