EP25: Inflation og renter med Jan Størup Nielsen, Nordea Markets

Verden er foranderlig og selvom vi har lært at være fleksible og forandringsparate, kan den evige krise-fokus være stressende. Både for individet og for økonomien som helhed.

Anden sæson af Investering på hjernen, starter hvor første sæson sluttede. Nemlig med et kig på den økonomiske situation. Derfor har jeg arrangeret en samtale med chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Norde Markets.

Det er nemt at bevare pessimismen i øjeblikket og det kan blandt andet ses i forbrugertilliden, der er blevet negativ.

– Vi ser økonomierne får det svært – især de europæiske, siger Jan Størup Nielsen. De afmattende økonomier vil være forudsætningen for faldende inflation og renter.

De nøgletal Nordea primært følger omkring økonomierne peger altså i negativ retning. Også virksomhederne og forbrugernes forventninger er begge meget negative. Så overop

– Der kører også færre lastbiler hen over Storebæltsbroen, fortæller Jan Størup Nielsen. Der er ikke tale om en katastrofeopbremsning, men der er en nedgang i transporten.

Men Danmark står stærkere end vore naboer mod syd. For eksempel står langt de fleste husholdninger meget stærkt, med lave gældsfaktorer og rekordhøj beskæftigelse. Det er bare rigtig svært at komme igennem med det budskab i danske medier i øjeblikket, fortæller Jan Størup Nielsen. Der er nemlig flere kliks i de negative nyheder.

Hør hele samtalen med Jan Størup Nielsen lige her:

Det er ikke mange investeringsbøger Jan Størup Nielsen når igennem, men han anbefaler varmt at læse The Economist, hvis man vil tættere på international økonomi. Find det her: https://www.economist.com/

Du kan finde den seneste analyse om renter fra Nordea her: https://corporate.nordea.com/article/77987/dansk-renteprognose-stigningerne-lakker-mod-enden

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.