EP12: Risikoprofil med Simone Stæhr, PhD

Jeg har i to andre afsnit talt om risikoprofil og vanskeligheden ved at udlede risikoprofilen via spørgeskemaer. Spørgsmålet “Hvad vil du gøre hvis dine investeringer faldt 15 %?” går igen i mange afdækninger af risikoprofiler, men svaret er ikke nødvendigvis retvisende.

– Det er som hovedregel en god ide at købe op, siger Simone Stæhr. Men jeg er ikke sikker på at det er det jeg vil gøre.

Vi siger nemlig ikke altid det vi gør, og vi gør ikke altid det vi siger. Hos Capital Preference har man i stedet prøvet at bygge en løsning, der lader investorer løse nogle opgaver, for at udlede risikoprofilen.

Hør om en række forskellige bias og hvordan de kan påvirke hvilken riskoprofil du får. Du kan også høre, hvordan Capital Preferences med Shachar Kariv i spidsen, forsøger at løse problemstillingen.

Preference to portfolio gap

I stedet for at besvare en række spørgsmål, skal man løse forskellige opgaver. Det kan bruges til at udlede din risikopræference og dermed foreslå hvilken portefølje eller produkt du bør investere i.

– Kunderne forstår i høj grad sammenhængen mellem deres riskopræference og deres portefølje, fortæller Simone Stæhr. Og de er mere loyale.

Kunderne oplever at de i højere grad forstår risikoprofilen.

Du kan høre podcasten her:

Du kan læse mere om stated vs revealed preferences (anførte vs afslørede præferencer) hos Capital Preferences her:
Del 1: https://www.capitalpreferences.com/blog/foundations-stated-vs-revealed-preferences-p1/
Del 2: https://www.capitalpreferences.com/blog/foundations-stated-vs-revealed-preferences-p2/

Simone anbefaler disse bøger:

Daniel Kahneman At tænke hurtigt og langsomt – find den herhttps://www.saxo.com/dk/at-taenke-hurtigt-og-langsomt_daniel-kahneman_haeftet_9788711533284

Joseph T. Hallinan Why We Make Mistakes (How We Look Without Seeing, Forget Things in Seconds, and Are All Pretty Sure We Are Way Above Average) https://www.saxo.com/dk/why-we-make-mistakes_joseph-t-hallinan_paperback_9780767928069

Dan Ariely Predictably Irrational https://www.saxo.com/dk/predictably-irrational_dan-ariely_paperback_9780061353246

Og denne podcast:

Pengetanker fra Danske Bank (ajourføres ikke mere): https://podcasts.apple.com/dk/podcast/pengetanker/id1446040971

Dagens lokation – Technogym i København

Optagelsen af dette afsnit skete i anderledes omgivelser hos Technogym i København. Jeg manglede et lokale og min gode ven, Bent Hagen, lagde lokale i hans nye butik med Technogym. Kig forbi – det ser godt ud!

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.