EP 27: Investering og investorpsykologi med Dr Daniel Crosby

Alle har brug for inspiration, og denne uges gæst har inspireret mig gennem sin podcast og bogen The Behavioral Investor. Dr. Daniel Crosby er uddannet psykolog, men skiftede hurtigt til en hverdag med adfærdsøkonomi i stedet og er blevet en førende formidler indenfor dette område. Titlen er i dag Behavioral Officer hos Orion Advisor Solutions, men han er også podcastvært og bestsellerforfatter.

Vi kommer vidt omkring i vores snak om investorers mentale udfordringer.

Investorer har ofte svært ved at sætte tal på deres risikovillighed, hvorfor Daniel Crosby foretrækker at udlede risikoprofilen på basis af følelsesmæssige spørgsmål. Bliver du let stresset er nemmere at besvare, og kan føre til bedre fastlæggelse af din risikoprofil, mener han. Det hjælper han finansielle rådgivere med – dog kalder han dem decision-coaches, da de snarere skal coache deres kunder til investeringsbeslutninger.

De største udfordringer for investorer

Ifølge Daniel Crosby skal de største udfordringer for os som investorer, findes i disse fire meta-biases:

  • Ego
  • Emotion
  • Attention
  • Conservatism

De fire dækker over en række bias og ego er nok den gruppe, der indeholder de største faldgruber. Her finder vi blandt andet overvurdering af egne evner og optimismebias, som blandt andet kan føre til for stor risiko, når vi investerer.

Nyheder informerer ikke

Som mennesker kan vi ikke så godt lide usikkerhed, hvilket måske kan påvirke investorer en del i øjeblikket. Men her er det vigtigt at huske på at medier har en større glæde af artikler med negative budskaber, for det giver flere klik og dermed mere indtjening.

News is designed to arouse not to inform

Dr Daniel Crosby

For vi kan ikke lide tab og derfor er vi mere tilbøjelige til at klikke på de negative artikler.

Hør vores dialog lige her og lær blandt andet hvorfor det er godt at træffe beslutninger på baggrund af regler.

Lyt med her:

Daniels egne bøger kan findes her:

Den læseliste han talte om er lige her: https://www.linkedin.com/pulse/behavioral-finance-reading-list-daniel-crosby-ph-d-/

Dr Daniel Crosby har podcasten Standard Deviations, som du kan finde her: https://www.standarddeviationspod.com/

Find podcasten her:

Køb koppen fra Investering på hjernen!

Nyheder

Send en besked

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne i nyhedsbrevene er til generel orientering og udgør ikke finansiel rådgivning. Vi fraskriver os ethvert ansvar for beslutninger truffet på grundlag af indholdet i nyhedsbrevene.
Indholdet på Hulemandens Analyser er udelukkende til generel informationsbrug og er ikke ment som finansiel rådgivning. Brugere bør ikke fortolke indholdet som specifikke anbefalinger eller rådgivning til deres finansielle situation.
Selvom vi stræber efter at sikre nøjagtigheden og aktualiteten af informationen, garanterer vi ikke for rigtigheden, fuldstændigheden eller aktualiteten af det materiale, der præsenteres.
Investering indebærer risiko, og enhver investeringsbeslutning truffet på grundlag af informationen på Hulemandens Analyser er på brugerens eget ansvar. Vi er ikke ansvarlige for tab eller skader, der opstår som følge af sådanne beslutninger.
Indholdet på Hulemandens Analyser udgør ikke professionel finansiel eller investeringsrådgivning. Brugere bør søge uafhængig professionel rådgivning, før de foretager nogen form for investering.
Indholdet på Hulemandens Analyser kan ændres uden varsel. Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer eller opdateringer når som helst.